GE MED HJÄRTAT OCH TA CHANSEN ATT FÅ EN GÅVA TILLBAKA

Klicka på bilden för att komma till storthjärta.se och hjärtegåvan
 
på hemsidan kan du läsa mer, men kopierar en text om stiftelsen och blå rummet här ändå.
 

OM FÄRJESTAD BK BLÅ RUMMET STIFTELSEN

Under åren har värdarna i Blå Rummet lagt märke till att flera av familjerna med sjuka och funktionshindrade barn har en mycket ansträngd ekonomi och att fattigdomen bland de sjuka och funktionshindrade barnen är stor. På grund av barnets sjukdom eller funktionshinder har inte föräldrarna möjlighet att arbeta heltid. Vidare kan barnen kan ha särskilda behov av hjälpmedel och mediciner som inte ersätts av samhället som frestar på ekonomin ytterligare. Tanken väcktes därför hos värdarna i Blå rummet att starta en stiftelse vars avkastning skall delas ut som ett eller flera stipendier till sjuka och funktionshindrade barn. De kontaktade konstnärer och presenterade sin idé, konstnärerna trodde på idén och skänkte tavlor vars försäljningsintäkt skall utgöra grundplåten till stipendierna. En stiftelse med namnet Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen har bildats. Fler aktiviteter planeras för att tillföra stiftelsen ytterligare kapital, de kommer att presenteras på hemsidan under rubriken Nyheter.

 

OM BLÅ RUMMET

I samband med byggnationen av Löfbergs Lila Arena önskade Färjestad BK skapa en mötesplats för sjuka barn och funktionshindrade barn där de tillsammans med sina familjer kunde få se på ishockey och därigenom få ett avbrott från vardagen och dess problem. Sedan Löfbergs Lila Arena öppnades 2001 har blå rummet besökts av ca 6.000 sjuka och funktionshindrade barn som i samband med ishockeymatcher och konserter i arenan kostnadsfritt har fått ta med sig en anhörig. Verksamheten är mycket uppskattad och betyder oerhört mycket för de sjuka och funktionshindrade barnen.

STIFTELSENS ÄNDAMÅL

Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen har till syfte att med avkastningen från tillgångarna bidra till att höja livskvaliteten för sjuka barn (tom 18 års ålder) och barn med funktionshinder, eller barn (tom 18 års ålder) som annars har svåra livsvillkor. Ändamålet tillgodoses genom att lämna ekonomiskt bistånd till den eller dem som styrelsen utser efter prövning utifrån destinatärens behov. Bidrag skall även kunna lämnas till juridisk person som verkar i linje med stiftelsens syfte.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Så vad vi på bloggen vill är att 

Var med och hjälp dom sjuka barnen & skänk 100 kr eller mer till stiftelsen , så kan du vara med och vinna en spelning med Broken Door eller andra fina priser.  När du fört över pengar, så skriver du  Namn & Mejladress och en motivering på hemsidan  på högst tio ord.  I fältet kvittonummer skriver man : inbetalt till kontonummer.

 

Sprid de här så så många som möjligt får veta om Färjestad BK Blå rummet stiftelsen och om Hjärtegåvan! TACK!

 

Ha en skön måndag! 


 


Pictures from 16th march 2013

 
Thanks kira and Anna for this photos :)
visit www.vk.com/broken_door
 
Peace , Love and Take care 
 

Grattis världens bästa !!!! <3

 
Stort grattis på födelsedagen Pier!! Hoppas du har en underbar dag, Cheers !!!!! :D
 
 
 
 

Dagens låt :)

 
 
Tjaa! ja detta är dagens låt ... kom på denna kategori nyss. någon/några dagar i veckan ska vi ha dagens låt. :) Man tittar ut och  ser all snö & minns tillbaka den varma och härliga sommaren..... sommaren 2012 var så sjukt bäst!!!  Hoppas på att 2013 blir lika bra, om inte bättre???!
 
 
Har ni märkt vi bytt header ?! visst blev det snyggt??! KOMMENTERA!!!? :) <3
Ha en härlig dag!!
 
 

Frågor till er.

 
 
 

Önska.

Tobias och Pier håller på väldigt mycket i studion just nu och jag pratar nog för alla när jag säger att vi är väldigt spända på resultatet! Ska bli väldigt roligt att höra.
 
Just nu på deras facebook sida så ber de oss att önska ställen att spela på eftersom de håller på att kollar upp datum osv till spelningar. Så in på facebook och önska på så kanske de kommer till just Din stad! 
 
 
 

RSS 2.0